axa oplegslot

Ben je aan het verbouwen of verhuizen en wil je jouw woning of bedrijfspand optimaal beveiligen? Dan is een Axa oplegslot zeker een aanrader om op elk raam te plaatsen. Wij vertellen jou 8 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een Axa oplegslot.

1. Hoge beveiliging

Als eerste biedt een Axa oplegslot een hoge beveiliging tegen inbrekers. Ze zijn namelijk voorzien van een SKG* keurmerk, wat betekent dat ze niet zelfstandig minimaal 3 minuten inbraakwerend zijn. Je zal er dus wel 2 op het raam moeten plaatsen voor een optimale beveiliging, aangezien het raam dan voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Jouw raam is dan bovendien zelfstandig inbraakwerend. Zo kan je, als je het raam sluit en vergrendelt, met een gerust hart een dagje weg, op vakantie, op visite of naar het werk.

2. Goede kwaliteit

Axa biedt daarnaast een goede kwaliteit en is een bekend merk in Nederland. Zo zijn de oplegsloten gemakkelijk in gebruik en werken ze soepel, maar hebben ze ook een beschermkapje. Op die manier beschadigt het Axa oplegslot niet snel. Bovendien bieden ze wel 10 jaar garantie en zijn de oplegsloten voordelig qua prijs. Ook zijn ze voor diverse ramen en deuren geschikt, waardoor je altijd een geschikt Axa oplegslot hebt.

3. Eenvoudige montage

Verder zijn de Axa oplegsloten eenvoudig te monteren. Dit duurt namelijk maar 15 minuten en kan je eenvoudig zelf door de handleiding nauwkeurig te volgen. In de handleiding staat bovendien alles ook afgebeeld en je krijgt er een boormal bij, zodat het echt duidelijk is wat je moet doen. Je hebt alleen een meetlint, scherp potlood en schroevendraaier of boormachine nodig. Ben je niet zo handig, dan kan je het ook jouw zoon, buurman, vriend of andere bekende laten doen. Anders is de slotenmaker ook nog een optie, maar dit kost wel wat.

4. Bedieningsgemak

Een Axa oplegslot biedt ook bedieningsgemak. Je hoeft namelijk bij het openen alleen de sleutel om te draaien en het slot springt open. Bij het sluiten duw je de schuifknop dicht, waarbij de sleutel niet nodig is. Wel moet je voor een soepele werking minimaal 1 keer per jaar de cilinder en het mechaniek insprayen met slotspray. Dit is maar een kleine moeite en zorgt ervoor dat jij langer kan profiteren van het Axa oplegslot met bedieningsgemak.

5. Gelijksluitend

Verder is een Axa oplegslot gelijksluitend, als je er meerdere van in huis hebt. Zo kan je met één sleutel alle ramen en deuren openen en heb je geen zware sleutelbos, waarbij je de hele tijd naar de juiste sleutel zit te zoeken. Bovendien is de kans kleiner dat je de sleutel kwijtraakt en als je deze toch kwijtraakt, kan je hem zo bij laten maken. Je hoeft niet veel sleutels bij te maken, wat veel tijd en moeite bespaart. Ook de gelijksluiting zorgt dus voor bedieningsgemak. Kies hierbij wel voor oplegsloten van één merk, dus van Axa.

6. Voor elk interieur

Daarnaast is een Axa oplegslot voor elk interieur en elk raam geschikt. Dit komt door de verschillende kleuren, namelijk wit, antraciet en zilvergrijs. Op die manier kan je de kleur kiezen die bij jouw raam, deur of interieur past. Ook bieden ze meerdere modellen aan, zodat het oplegslot naar jouw smaak is. Verder heb je ze voor gelijkliggende, houten draai-, kiep- en valramen in combinatie met houten kozijnen, maar ook voor naar buitendraaiende draai-, klep-, uitzet-, dakramen, deuren en schuifpuien. Wel hebben sommige een benodigde kozijndiepte en raam- of deurbreedte van 33 mm. Let hier dus bij de aanschaf op.

7. Los bestelbare onderdelen

Ook heeft een Axa oplegslot los bestelbare onderdelen. Stel, je wilt een sleutel nabestellen, dan kan dat dus. Ook het kapje is te vervangen. Stel dus dat deze kapotgaat of je een nieuwe kleur kozijn hebt en niet helemaal een nieuw slot wilt kopen, dan kan je het kapje in de gewenste kleur aanschaffen. Let wel op het model en type, zodat het kapje ook echt op het oplegslot past. Het kapje kost bovendien maar 3 tot 5 euro, waardoor je zo’n 10 tot 15 euro bespaart.

axa oplegslot

8. Kindvriendelijk

Als laatste is een Axa oplegslot ook kindvriendelijk. Stel dat er kinderen in jouw huis rondlopen, dan weet je dus dat je ze met een gerust hart bij het deur of het raam kan laten lopen. Wel moeten ze voorzien zijn van het oplegslot en op slot zijn. Zij kunnen namelijk het raam of de deur niet zomaar openen en sluiten. Op die manier kunnen ze niet uit het raam vallen of weglopen via de deur. De knop en het slot zorgen er dus voor dat het geen gevaar oplevert. Al met al heeft een Axa oplegslot dus echt veel voordelen en is het zeker een aanrader om deze aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *