De Cipres combineert praktische voordelen met uiterlijke schoonheid

Wanneer je op zoek bent naar een haagplant die zowel fraai als praktisch is, grote kans dat je dan uitkomt bij de Cipres. Dit is de ultieme haagplant die het nuttige met het aangename combineert. Met een haagplant als tuinafscheiding maak je sowieso al een doordachte keuze. Je geeft hiermee op lokaal niveau de natuur de kans zich wat meer te ontwikkelen dan wanneer je op dezelfde plek een schutting, een hek of een muur zou hebben geplaatst. Ook hoef je voor de meeste haagplanten maar weinig onderhoud uit te voeren om ze toch tientallen jaren gezond te houden. Waarom de Cipres juist zo geschikt is als haagplant? Je leest er meer over in de volgende alinea. 

Cipres

Waarmee onderscheidt de Cipres zich ten opzichte van andere haagplanten?

Dat een Cipreshaag een uitstekende keuze is voor iedereen die een natuurlijke haag wenst aan te brengen kunnen we stellen om de volgende redenen:

• De Cipres heeft een charismatische uitstraling die bijna iedereen wel weet te bekoren.

• Met Cipressen creëer je een compacte haag. Dit is goed voor je privacy, maar ook voor het tegenhouden van wind en geluid van buitenaf. 

• Dit is een plant die regelmatig door vogels wordt gebruikt als broedplaats.

• Broedplaats of niet, Cipressen gaan zeer lange tijd mee. Ze verhogen daarmee zelfs de waarde van je woning als geheel.• Je hoeft hier niet veel onderhoud aan uit te voeren. Slechts in het eerste groeiseizoen moet je goed op de vochthuishouding letten.

Cipres