Bouwhekken

Bij bijna elke open ruimte zie je ze wel, hekken. Hekken zijn heel handige manieren om bepaalde plekken, om wat voor reden dan ook af te sluiten. Je hebt dan ook vele soort hekken. Zo zou je het kunnen hebben over bouwhekken, tuinhekken of zelfs een schutting. In dit korte artikel vertellen we je iets over het gebruik van hekken. Waar worden ze gebruikt en waarom?

Bouwplaats en tuin

Een van de plaatsen waar we echt wel vaak hekken zien is de bouwplaats. Je bent vast wel eens langs een bouwplaats gefietst of gereden en de vele hekken om de bouwplaats gezien. Misschien vroeg je je wel af of er iets geheimzinnigs op die bouwplaats gebeurde, omdat het zo afgeschermd werd. 

Waarschijnlijk moeten we je dan teleurstellen. De kans is groot dat er weinig geheimzinnigs plaatsvond op de bouwplaats. De bouwhekken staan er om een andere reden. De eerste is natuurlijk veiligheid. Op een bouwplaats wordt veel gewerkt met potentiële gevaarlijke apparaten, gereden in grote en zware voertuigen en veel gelift met zware materialen. Het is dan ook geen plek voor ongewenste bezoekers. Vandaar dat de bouwplaats vaak afgesloten wordt door bouwhekken.  Kijk bij Visser Assen voor een goede voorbereiding

Bouwhekken

Een andere reden is natuurlijk dat er ook op een bouwplaats wel eens wat gestolen wordt door ongewenste indringers. Het plaatsen van bouwhekken dringt de kans dat er iets gestolen wordt in ieder geval iets terug. 

Maar hekken worden dus zeker niet alleen gebruikt op bouwplaatsen. We zien hekken ook vaak om tuinen, dierentuinen en velden. Hier worden hekken natuurlijk gebruikt om bepaalde dieren binnen te houden. Maar ook hier geldt hier dat hekken vooral gebruikt worden om een beetje privacy te creëren en andere, ongewenste gasten buiten te houden. 

Een schutting is dan ook eigenlijk een naam voor een mooi hek. Want immers vervult de schutting gewoon de functie van een hek en is het dan ook niets bijzonders. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *