In veel woningen wordt er gebruik gemaakt van robuuste materialen en aardse kleuren. Dit wordt ook wel een industriële woonstijl genoemd. In een industriële woning hoort natuurlijk ook industriële verlichting. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor er voor ieder wat wils is. Je zou ervoor kunnen kiezen om in iedere ruimte van de woning een andere soort industriële lamp te plaatsen. Wat is er allemaal mogelijk? Je vindt het hieronder.

Soorten industriële lampen

Net als bij andere lampen het geval is, zijn er ook als het aankomt op industriële lampen verschillende soorten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een industriële hanglamp, stalamp, wandlamp of tafellamp in industriële stijl. De meest populaire soort lamp is toch wel de hanglamp; deze zie je dan ook vaak terug in een industriële inrichting. Je kunt ze herkennen aan hun typische industriële look; er worden andere materialen voor gebruikt dan bijvoorbeeld bij een landelijke hanglamp.

Waar plaats je een industriële lamp?

Industriële lampen kun je in principe in iedere ruimte plaatsen. Vaak zijn industriële hanglampen echter groot van formaat, waardoor deze misschien wel het meest geschikt zijn voor in de woonkamer en minder voor in de gang of badkamer. In de woonkamer kan zo’n lamp erg goed functioneren als blikvanger dankzij het grote formaat en de robuuste uitstraling ervan. Ga je voor een staande lamp, dan kun je deze wellicht het beste vlakbij de zithoek plaatsen. Zo heb je altijd genoeg licht tot je beschikking wanneer je bijvoorbeeld van plan bent een boek te gaan lezen.

Waarvan wordt een industriële lamp gemaakt?

Industriële meubels en decoratie kenmerken zich over het algemeen door het gebruik van robuuste materialen en donkere kleuren. Er wordt veelal gebruik gemaakt van metaal, of de combinatie van hout en ijzer. Vaak zijn de meubels wat bruinig of zwart van kleur en minder vaak komt het voor dat deze bijvoorbeeld beige of wit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *