Geef je huis of kantoor een tropisch tintje met een kunstpalm

Of het nu gaat om een kantoorpand of een woonkamer in een huis, iedereen is af en toe weleens toe aan een nieuwe inrichting. Of gewoon aan een paar nieuwe elementen die de sfeer in de betreffende ruimte een boost geven. Wanneer je hiermee aan de slag gaat, dan kan het niet anders of je overweegt ook om nieuwe planten toe te voegen aan de ruimte. Bij planten heb je vervolgens de keuze tussen kunstplanten en natuurlijke planten. Zoals je misschien weet is het aanbod aan kunstplanten de laatste decennia fors toegenomen. Hierdoor wordt het mogelijk bepaalde kunstplanten in huis te plaatsen waarvan dat bij de ‘echte’ versie van die plant niet of nauwelijks mogelijk is. Wist je in dat kader dat kunstpalmen tegenwoordig helemaal ‘in’ zijn? Het mooie aan kunstpalmen, waarbij sommige vanop afstand nauwelijks van echte palmen te onderscheiden zijn, is natuurlijk dat deze doen denken aan tropische omstandigheden, die voor Nederlanders meer dan eens vakantiegevoelens oproepen.

Verschillende modellen

Onderhoud

Zoals bij bijna alle kunstplanten het geval is heb je aan een kunstpalm bijna geen onderhoud. Als je deze zo nu en dan wat afstoft, dan doe je eigenlijk al genoeg. Water geven en bijknippen is uiteraard niet nodig. Zorg dat je een exemplaar neemt dat weerstand biedt tegen UV-stralen en (hoge) luchtvochtigheid.

Een palm te groot voor in huis? Welnee!

Goed om te weten is dat kunstpalmen voor in huis meestal één à anderhalve meter hoog zijn. Met deze lengte zijn ze dus zeker niet te groot voor welke huiskamer dan ook.

Weinig onderhoud