Lichtkoepels.info

Er bestaat veel verwarring over het begrip lichtkoepels, er zijn namelijk een aantal mensen die denken dat deze koepel daadwerkelijk licht geeft. Wanneer je enkel en alleen naar de naam kijkt, is dit best logisch. Het is alleen niet waar, een lichtkoepel zorgt er alleen voor dat het daglicht je woning kan betreden. Het is dus een fabel dat lichtkoepels zelf licht geven. Daarnaast denken veel mensen dat lichtkoepels alleen aangebracht kunnen worden op platte daken. Dit is ook niet waar. Er zijn namelijk een aantal lichtkoepels speciaal voor schuine daken ontworpen. 

Lichtkoepels.info

Welke van de verschillende soorten lichtkoepels past bij mij?

Er zijn op dit moment talloze verschillende soorten lichtkoepels. Al deze verschillende varianten hebben ook verschillende doeleinden. Zo zijn er varianten ontwikkeld voor extra ventilatie. Daarnaast zijn er ook varianten ontwikkeld die niet alleen daglicht doorlaten, het is bij deze varianten zelfs mogelijk om de lichtkoepel open te zetten. Op deze manier kun je je dak betreden voor onderhoud of andere inspecties. Het is zelfs mogelijk om door middel van deze variant om je dakterras te betreden, dit wordt als erg chique en veilig ervaren. 

Lichtkoepels.info

Tips om zelf een lichtkoepel samen te stellen

Ondanks alle verschillende soorten varianten, is het ook mogelijk om zelf een lichtkoepel samen te stellen. Wanneer je van plan bent om zelf een lichtkoepel samen te stellen, is het handig dat je de juiste dagmaat weet. Let hierbij wel op dat de afmeting van de dagmaat en de daksparing verschillen. De daksparing is gemiddeld 20 tot 25 centimeter groter dan de dagmaat.