Allereerst is het goed om te weten wat een staalkabel is. Het is namelijk een ingewikkeld stukje staal in de vorm van een kabel die voor allerlei verschillende doeleinden in en rondom de bouw wordt gebruikt. Als je wel eens in de buurt van een bouwplaats bent geweest f ergens in de buurt van bouwwerkzaamheden, dan zul je ongetwijfeld wel eens zo’n kabel hebben gezien. Over het algemeen wordt het gezien als bevestigingsmateriaal. Dat komt omdat dit vaak wordt gebruikt om zware dingen op te hangen in bouwconstructies. Het allerbeste voorbeeld hiervan zijn hele grote kroonluchters. Deze kunnen namelijk tientallen kilo’s wegen en hebben aan een kabel vaak niet genoeg. 

In de bouw

Zoals gezegd, wordt deze staalkabel Door en door gebruikt. Allereerst als een vorm van verzekering voor zware onderdelen of constructies. Een andere populaire voeren hier ook regelmatig terugziet op bouwplaatsen is die bij een hijskraan. De hijskraan heeft vaak aan het uiteinde kettingen welke worden  gebruikt om bepaalde dingen vast te maken of te zekeren alvorens ze de lucht in getild worden. Maar hoe gebruik jij deze het best?

Veilig en voorbereid

Enige manier om een staalkabel goed te gebruiken is door optimaal voorbereid te zijn in alle veiligheid hierin mee te nemen. Dat betekent dat je alvorens je begint het beoogde doel duidelijk moet hebben, de juiste type staalkabel hebt uitgezocht en het maximale gewicht hiervan ook hebt gecontroleerd. Houd hierbij ook rekening met eventuele toekomstige gewichten zoals wanneer je bijvoorbeeld een plank ophangt. Draag ten alle tijden veiligheidsschoenen met een stalen neus en een veiligheidsbril. Zo minimaliseer je de kans op verwondingen als er toch iets gebeurt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en jaarlijks gebeuren er talloze ongelukken binnen huishoudelijke kring bij onzorgvuldige klussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *