Kruipruimte isoleren

De wintertijd

Op het moment van schrijven is het begin november. De tijd is alweer verzet en we gaan richting de winter. Dat betekent over het algemeen dat de temperatuur weer zal zakken.

Je wilt er thuis in je woonkamer natuurlijk wel warmpjes bij zitten. Ook in de winter. We willen in dit artikel een aantal tips mee geven om je huis te beschermen tegen de kou.

Kruipruimte isoleren

Om te beginnen de kruipruimte. Dit is een ruimte van het huis die nog wel eens vergeten wordt. Maar juist via deze ruimte kan de kou onder je huis je vloeren koud maken. De eerste tip luid dan ook, kruipruimte isoleren.

Het werkt ook nog eens twee kanten op. Door de kruipruimte te isoleren voorkom je ook dat er warmte uit het huis verdwijnt door de vloer naar de kruipruimte.

De kruipruimte aanpakken kan bijvoorbeeld met isolatiechips of isolatieparels. Maar ook EPS, steenwol, minerale wol en PIR kunnen hiervoor gebruikt worden.

Kruipruimte isoleren

Dubbel glas

De meeste huizen zijn inmiddels al wel voorzien van dubbel glas. Maar heb je nu nog enkel glas in je woning, dan is het verstandig om eens te kijken naar de mogelijkheden van dubbelglas. Dit houd de warmte binnen en voorkomt dat de kou naar binnen kan. Ook wind heeft geen kans bij dubbelglas.

Spouwmuurisolatie

Een populaire methode van huisisolatie is de spouwmuurisolatie. De ruimte tussen de binnen en buitenmuur wordt daarbij gevuld met isolatiemateriaal.

Dakisolatie

Heb je een wat ouder huis met een oud dak? Dan bestaat de kans dat dit dak niet of slecht geïsoleerd is. Je kunt tegen het dakbeschot isolatiemateriaal bevestigen. Bijvoorbeeld platen. Rigoureuzer is natuurlijk om de hele kap te vervangen.

Tochtstrips

Een goedkope manier maar zeker een optie die wel hebt is het aanbrengen van tochtstrips in de kozijnen bij de deuren en ramen. Dit voorkomt dat de kou, met name door de wind, binnen kan dringen.

Subsidie

Het isoleren van je huis zorgt er natuurlijk voor dat je de warmte beter binnenhoud en de kou beter buiten houd.

Daarbij kun je hiermee besparen op je energierekening.

Voor veel toepassingen van isolatie is zelfs ook nog subsidie te krijgen in het kader van de duurzaamheid. Informeren kan bij je gemeente naar de mogelijkheden hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *