Marmeren tegels voor een luxe uitstraling

Marmer is een uniek materiaal. Het is duur maar dat heeft ook een reden. Marmeren tegels zien er prachtig uit. Je ziet ze vaak in oude gebouwen. Ze wekken de associatie op met het oude Rome of Griekenland. Toen werd kunst ook nog vaak van marmer gemaakt. Tegenwoordig is marmer een prachtige manier om luxe en klasse je huis in te brengen.

Een marmeren gang

Met name oude huizen hebben vaak nog een gang of foyer met marmeren tegels. Dit zagen we vooral vaak in oude huizen maar sommige van deze marmeren vloeren hebben het overleefd. Dat is maar goed ook want het ziet er werkelijk prachtig uit. Marmer is echter wel duur.

marmeren tegels

Een flink prijskaartje

Marmer is een duur materiaal. Dat heeft verschillende redenen:

  • het is zeldzaam
  • het is moeilijk te leggen
  • het is moeilijk te bewerken
  • het onderhoud is duur

Om deze reden kiezen mensen helaas steeds minder voor marmer, ook al is het een van de mooiste materialen waar je uit kunt kiezen. 

marmeren tegels

Waarom is marmer zo luxe?

Marmer komt van het Griekse woord ‘Marmaros’ dat ‘Glanzende steen’ betekent. Een helder gesteente met prachtige kleuren en aderen. Marmer staat bekend om zijn exclusieve, bijna koninklijke uitstraling. Het werd vroeger al veelvuldig toegepast in kerken, badhuizen en hotels. De meeste bekende toepassing van deze natuursteen vloertegels zijn de marmer vloertegels. Ga je voor marmer? Verdiep je dan goed in alle mogelijkheden want gezien het zo luxe en ook duur is wil je natuurlijk geen verkeerde beslissingen nemen in je aankoop.