Het betalen van de energierekeningen is iets waar je niet onderuit komt. Het behoort nou eenmaal tot de vaste lasten van het huis. Toch is het voor men wel belangrijk om de vaste lasten zo laag mogelijk te houden. Je kan dus op een hoop factoren letten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe energieleverancier om zo goedkoop mogelijk energie te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het soort energiecontract, eventuele opzegvergoeding en de contractduur. Hieronder een korte checklist om een de geschikte energieleverancier te vinden bij jouw situatie en wensen.

Punt 1:

Bekijk meerdere energieleveranciers online. Een vergelijkingssite is een handig hulpmiddel om snel en overzichtelijk de (verwachte) jaarkosten te zien. Hierbij wordt vaak gevraagd om de postcode en jouw energieverbruik in te vullen, dit wordt vaak verder aangevuld met overige wensen zoals (overstappen naar) groene energie. Hoe meer informatie je invult, hoe gerichter er gezocht wordt. Tip: bekijk met vergelijkingssites voor de beste aanbieding.

Punt 2:

Besparen op prijs. Je betaalt altijd voor vaste kosten en variabele kosten van de hoeveelheid energie verbruikt wordt. Sommige energieleveranciers rekenen een hoog vast bedrag per maand, maar lage prijzen voor het verbruik en vice versa. Tip: kijk niet alleen naar de kosten per eenheid, maar ook naar de vaste kosten.

Daarbij is het ook handig om te kijken voor eventuele kortingen. Dit geldt vaak voor de leveringskosten die hieraan verbonden zijn. Meer informatie over prijsbesparing? Kijk dan op de website van Engie-Energie.

Punt 3:

Duur van het contract. Bedenk goed van tevoren hoelang jij wilt dat het contract duurt. Er zijn vaak twee verschillende contracten die men kan afsluiten. Het eerste is een contract voor onbepaalde tijd. Hierbij geldt dat je niet afspreekt hoelang je bij de energieleverancier blijft. Het tweede is een contract voor bepaalde tijd. Hierbij spreekt je duidelijk af hoelang je bij je energieleverancier blijft, bijvoorbeeld 1-2 jaar. Wil je het energiecontract opzeggen? Dan betaal je vaak een opzegvergoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *