Waarom een takeuchi graafmachine?

De Takeuchi is bekend merk voor graafmachine, maar waarom is de Takeuchi graafmachine nou zo goed? In dit artikel vertellen wij waarom je je graafmachine bij een Takeuchi dealer moet halen. 

  • De veelzijdigheid op werklocaties

Vaak worden graafmachines gebruikt voor simpele taken zoals het maken van greppels. De Takeuchi graafmachine kan ook gebruikt worden voor het verslepen van zware materialen, voor de sloop, verwijderen van sneeuw en nog veel meer. Daarnaast kan je deze machines 360 graden draaien, wat enorm veel voordelen met zich meebrengt. Ook de hamer zelf kan op veel verschillende manieren aangepast worden waardoor de graafmachine enorm flexibel wordt voor verschillende soorten projecten

  • Krachtige hydraulisch systeem

De graafmachines van Takeuchi hebben een sterk hydraulisch systeem wat voor uitzonderlijke prestaties zorgt. Het voordeel van zo’n systeem is dat het licht van gewicht is, een efficiënte krachtoverbrenging heeft en de onderhoud inclusief reparaties zijn relatief simpel te doen.

  • Milieuvriendelijk

Niet onbelangrijk, deze graafmachines zijn simpelweg milieuvriendelijker. Ze voldoen aan de EPA vereisten voor dieselmotoren. Daarnaast zijn er hybride varianten die deels op elektriciteit werken.

  • Relatief goedkope investering

Vanwege zijn veelzijdigheid zoals eerder beschreven kan de graafmachine op verschillende projecten gebruikt worden. Hierdoor wordt het ook wel de ‘duizendpoot’ genoemd. Hierdoor kan je 1 graafmachine bij de Takeuchi dealer kopen in plaats van 3 of 4 bij andere dealers. Daarnaast is deze machine gemaakt om lang mee te gaan. Tot slot zijn de onderhoudskosten relatief goedkoop net als de vervanging van onderdelen wanneer deze onverhoopt toch stuk gaan. Hierdoor haal je de investering er sneller uit dan normaal.