Zo kies je de beste bladblazer voor jouw tuin

Heb je een bladblazer nodig maar heb je nog nooit zo’n apparaat gekocht en weet je eigenlijk niet zo goed hoe je de beste voor jouw tuin moet kiezen? Een bladblazer uitkiezen moet je echt de tijd voor nemen. Het is een duur apparaat en je wil natuurlijk niet een miskoop doen. Met deze tips gaat het ongetwijfeld lukken en heb jij binnen no time de beste bladblazer in huis voor jouw wensen.

bladblazer

Hoe werken ze?

Er zijn veel verschillende bladblazers om uit te kiezen. Het eerste grote verschil is de manier waarop de bladblazer blaast of zuigt. Is het een elektrisch apparaat of werkt het op brandstof?

Voordelen van elektrisch

Elektrische bladblazers en bladzuigers zijn krachtig en relatief stil. Het snoer beperkt je bewegingsruimte, maar wanneer je niet te ver van de krachtbron werkt of een verlengsnoer gebruikt, is dit geen probleem. Er zijn verschillende modellen; de lichtgewicht modellen zijn het makkelijkst hanteerbaar. Een elektrische bladblazer is goed betaalbaar en duurzaam maar niet geschikt voor hele grote tuinen omdat je dus beperkt bent door het snoer.

bladblazer

Benzine bladblazer

Benzine aangedreven machines zijn krachtig, waardoor je de klus extra snel geklaard hebt. Er zijn verschillende vermogensklassen beschikbaar. De bladzuigers, werkend op benzine, zuigen het blad, maai- en licht snoeiafval op en hakselen het direct. Hierdoor breng je het materiaal tot 10 procent van zijn oorspronkelijke volume terug! Handig voor het maken van mulch of compost. Maar een benzine bladblazer heeft natuurlijk ook nadelen. Het is belastend voor het milieu.